perjantai 1. tammikuuta 2021

Osa 60 - Ketkä ovat pelastukseen valittuja?

 
KETKÄ OVAT PELASTUKSEEN VALITTUJA?

Johdanto: Luemme johdannoksi jakeet a) Matt. 22:14 ja b) 2. Piet. 1:10-11.

a) >>14. Sillä monet ovat kutsutut, mutta harvat valitut."<<

b)
>>10. Pyrkikää sen vuoksi, veljet (ja sisaret), sitä enemmän tekemään kutsumisenne ja valitsemisenne lujaksi! Jos te niin teette, ette koskaan lankea.
11. Tällä tavoin teille tarjotaan runsain määrin pääsy meidän Adonain ja Vapahtajamme Yeshua HaMashiach’n ikuiseen kuningaskuntaan.<<



Mitä tuolla tarkkaan ottaen tarkoitetaan?

 

 Jae a) on lainaus seuraavasta UT:n kohdasta (Matt. 22:1-14). Siinä eräs häiden kutsuvieraista ei ollut pukeutunut häävaatteisiin, mikä tarkoittaa ihmisen sielun puhdistamista ja valkaisemista teurastetun Karitsan verellä. Häät, joihin Adonai Yeshua kohdassa viittaa, ovat morsiusseurakunnan häät taivaassa. Miehen kädet ja jalat sidottiin ja hänet heitettiin uloimpaan pimeyteen, missä on oleva itku ja hammasten kiristys.

Tämän jatkoksi Adonai Yeshua sanoi:
>>14. Sillä monet ovat kutsutut, mutta harvat valitut."<<

 

Jakeet b) on lainaus seuraavasta UT:n kohdasta (2. Piet. 1:1-11). Laitan kohdan numeroiden, jotta sen sisältö tulee helpommin ymmärrettäväksi:

1) Pietarin mukaan olemme saaneet yhtä kalliin uskon kuin hänkin meidän Elohimimme ja Vapahtaja Yeshua HaMashiach’n vanhurskaudessa.

2) Hän toivottaa meille armon ja rauhan lisääntymistä Elohimin ja meidän Adonai Yeshua HaMashiach’n tuntemisen kautta.

3) Adonai Yeshuan taivaallinen voima on lahjoittanut meille kaiken, mitä me tarvitsemme elämään ja pyhyyteen, hänen tuntemisensa kautta, joka on kutsunut meidät kirkkaudellaan ja täydellisyydellään. 

4) Niiden kautta hän on lahjoittanut meille kallisarvoiset ja mitä suurimmat lupaukset voidaksemme tulla pyhästä luonnosta osallisiksi ja pelastua siitä turmeluksesta, mikä maailmassa himojen tähden vallitsee.

5) Siksi meidän tulee pyrkiä osoittamaan kaikella ahkeruudella uskossamme avuja, avuissa ymmärtäväisyyttä.

6) Ymmärtäväisyydessä meidän tulee pyrkiä osoittamaan itsehillintää, itsehillinnässämme kärsivällisyyttä ja kärsivällisyydessä pyhittäytymistä.

7) Pyhittäytymisessä veljesrakkautta ja sen kautta yhteistä rakkautta.

8) Jos meissä on nämä ominaisuudet ja ne yhä enenevät, niin ne eivät salli meidän olla toimettomia, eikä hedelmättömiä meidän Adonai Yeshua HaMashiach’n tuntemisessa. 

9) Se, jossa ei ole näitä ominaisuuksia, on sokea, likinäköinen ja on unohtanut puhdistuneensa entisistä synneistään.

Noiden kohtien jatkoksi apostoli Pietari sanoi:
>>10. Pyrkikää sen vuoksi, veljet (ja sisaret), sitä enemmän tekemään kutsumisenne ja valitsemisenne lujaksi; sillä jos sen teette, ette koskaan lankea.
11. Sillä näin teille runsain määrin tarjotaan pääsy meidän Adonain ja Vapahtajamme Yeshua HaMashiach’n ikuiseen kuningaskuntaan.<<


Mitä me tästä opimme?

Meidän tulisi oppia tästä, että vaikka me olemme kutsutut pelastukseen, niin meidän omalla vaelluksellamme on aivan ratkaiseva merkitys siihen, että olemmeko myös lopulta valittuja pelastukseen ja pääsemmekö perille taivaan kirkkauteen!

Kuuntele laulu pyhityksestä (vanha hyväsisältöinen virsi) :
Käy taiten sä kristitty, kaita on tie, Siionin laulu 128 (vanha)

https://www.youtube.com/watch?v=NLR4MnvDANY


Kuuntele laulu kaidan tien kulkijoista englanniksi (old country music) :
This world is not my home – Jim Reeves


https://www.youtube.com/watch?v=CAKtCM3U3oE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti