perjantai 26. lokakuuta 2012

Osa 18: Elian sanoma ajallemme


ELIAN  SANOMA  AJALLEMME

Esipuhe
Profeetta Gileadin Tisbestä, Elia oli poikkeuksellinen henkilö Israelin kuningaskunnan suuren luopumuksen aikana. Hänen nimensä hebreaksi ’Elijjâhu merkitsee käännettynä YHWH on Elohim. Hän eli kuningas Ahabin ja Ahasjan aikana. Tuolloin Ahabin noustua hallitsemaan 874-853 e.M.s. oli epäjumalanpalvelus lisääntynyt kuningatar Iisebelin vaikutuksesta ja Elialle annettiin hyvin vaikea tehtävä puhdistaa tuon kuningaskunnan johto ja kansa epäjumalanpalveluksesta ja johdattaa heidät takaisin Israelin oman Elohimin luo. Hän onnistui siinä omalta osuudeltaan olosuhteisiin nähden hyvin, mutta joutui suuresti vainottavaksi, koska YHWH Elohim langetti suuria tuomioita hänen julistuksensa kautta. Elia teki useita suuria tunnustekoja ja herätti yhden kuolleenkin eloon.

Suuri kuivuus koko Israelissa
Elian tehtävänä oli olla YHWH:n suuna ja yksi hänen suurista tunnusteoista oli julistaa 3,5 vuoden pituinen kuivuus Israeliin. Vettä ei satanut sinä aikana kuin Elian sanan kautta. Elia vietti lopun tuon suuren kuivuuden ajasta Siidonin maan Sareptassa, erään köyhän yksinhuoltajavaimon luona, joka ruokki häntä ja poikaansa. Luemme mitä Adonai Yeshua sanoi tuosta kuivuudenajan ihmeestä: (Luuk. 4:24-26)
24. Ja hän sanoi: "Totisesti minä sanon teille: ei kukaan profeetta ole otollinen kotikaupungissaan.
25. Minä sanon teille totuudessa: monta leskeä oli Eliaan aikana Israelissa, kun taivas oli suljettuna kolme vuotta ja kuusi kuukautta ja suuri nälkä tuli kaikkeen maahan,
26. eikä Eliasta lähetetty kenenkään tykö heistä, vaan ainoastaan leskivaimon tykö Siidonin-maan Sareptaan.

Epäjumalanpappien mestaus
Elialle annettiin tehtäväksi kutsua tuon suuren kuivuuden ajan lopulla koko Israel kuninkaineen ja baalin palvelijoineen Karmel-vuorelle näkemään kuka on todellinen YHWH Elohim. Se oli oleva se, joka vastaa tulella taivaasta! Baalin pappien tuli pyytää aamusta alkaen aina ehtoouhrin aikaan saakka omaa jumalaansa iskemään tulta taivaasta polttouhrialttarille uhrin päälle. Tuli jäi heille tulematta, mutta kun Elia korjasi YHWH Elohimin alttarin ja latoi sille polttouhriteuraan ja israelilaisten piti kaataa ensin vettä kolme eri kertaa uhrin ja alttarin päälle. Sitten Elia huusi YHWH Elohimia, joka iski tulella taivaasta ja poltti uhrin ja nuoli vedenkin sitä ympäröivästä ojasta. Sen jälkeen israelilaiset huusivat: ”YHWH on Elohim, YHWH on Elohim!” Sitten israelilaiset kumartuivat maahan Häntä palvomaan. Elia otatti kiinni kaikki ne baalin papit (450) ja mestasi heidät miekalla Kiisonin purolla. Sitten Elia rukoili sadetta ja pian alkoi sataa kaatamalla. (1. Kun. 18-19)

Iisebelin kostouhkaus
Tämän jälkeen kuningatar Iisebel uhkasi seuraavan päivänä mestata Elian, joka oli tappanut hänen 450 väärää profeettaansa. Elia pakeni Iisebeliä piilouttuen ensin Beersheban erämaahan kinsteripensaan juurelle, josta YHWH:n enkeli kohtasi hänet, ruokki häntä kaltiaisilla ja vedellä ja käski tätä mennä Elohimin vuorelle, Hoorebille. Siellä hän yöpyi luolassa.

Elia kohtaa YHWH Elohimin
Elia kohtasi YHWH Elohimin Hoorebilla seuraavasti: (1. Kun. 19:11-18)
11. Hän (Elohim) sanoi: "Mene ulos ja asetu vuorelle YHWH:n eteen". Ja katso, YHWH kulki ohitse, ja suuri ja raju myrsky, joka halkoi vuoret ja särki kalliot, kävi YHWH:n edellä; mutta ei YHWH ollut myrskyssä. Myrskyn jälkeen tuli maanjäristys; mutta ei YHWH ollut maanjäristyksessä.
12. Maanjäristyksen jälkeen tuli tulta; mutta ei YHWH ollut tulessa. Tulen jälkeen tuli hiljainen tuulen hyminä.
13. Kun Elia sen kuuli, peitti hän kasvonsa vaipallansa, meni ulos ja asettui luolan suulle. Ja katso, hänelle puhui ääni ja sanoi: "Mitä sinä täällä teet, Elia?"
14. Hän vastasi: "Minä olen kiivailemalla kiivaillut YHWH Elohim Shevaot’in, puolesta. Sillä israelilaiset ovat hyljänneet sinun liittosi, hajottaneet sinun alttarisi ja tappaneet miekalla sinun profeettasi. Minä yksin olen jäänyt jäljelle, mutta minunkin henkeäni he väijyvät, ottaaksensa sen."
15. YHWH sanoi hänelle: "Lähde takaisin samaa tietä, jota tulit, erämaan kautta Damaskoon. Mene ja voitele Hasael Aramin kuninkaaksi.
16. Ja voitele Jeehu, Nimsin poika, Israelin kuninkaaksi. Ja voitele sijaasi profeetaksi Elisa, Saafatin poika, Aabel-Meholasta.
17. Ja on tapahtuva näin: joka välttää Hasaelin miekan, sen surmaa Jeehu, ja joka välttää Jeehun miekan, sen surmaa Elisa.
18. Mutta minä jätän jäljelle Israeliin seitsemäntuhatta: kaikki polvet, jotka eivät ole notkistuneet Baalille, ja kaikki suut, jotka eivät ole hänelle suuta antaneet."

Elian ylöstempaus taivaaseen
Kun Elia oli tehnyt tuon käskyn mukaan eli voidellut Hasaelin Aramin kuninkaaksi, Jeehun Israelin kuninkaaksi ja Elisan työnsä jatkajaksi, niin hänet temmattiin Elisan nähden tulisilla vaunuilla ylös taivaaseen. Hän on toinen henkilö, jonka kerrotaan Vanhan Liiton Kirjoituksissa tulleen otetuksi ylös näkemättä kuolemaa! Elia on esikuvana meille Uuden Liiton Pyhille ylöstempauksesta!

Elian erityissanoma ajallemme
Elian erityissanomana oli palauttaa syvälle epäjumalanpalvelukseen eksyneet israelilaiset takaisin heidän Elohiminsa luo. Sama tehtävä on nykyäänkin oikeilla YHWH Elohimin profeetoilla, sillä luopumus maailman Kristittyjen keskuudessa on erittäin syvä ja nykyajan epäjumalien runsaus on koitunut monelle suureksi paulaksi ja väärät profeetat ovat tehneet suurta tuhoa seurakuntien sisällä. YLE-ohjelman (25.10.2012) mukaan enää vain 27% suomalaisista uskoo Jumalaan ja 15-24-vuotiaista enää vain 15%! Suomen kansa on uuspakanoitunutta ja tarvitsee kipeästi Pyhän Hengen voimassa julistettua pelastussanomaa ristinpuulle naulitusta ja kuolleista ylösnousseesta Vapahtajastamme, Adonai Yeshua HaMashiach’sta ja tämän lunastusveren voimasta, joka vapauttaa meidät kaikista synneistä ja sairauksista, jos siihen uskomme! Profeetta Malakia antaa meille toivon lopunaikojen suuresta herätyksestä, samoin profeetta Jooel.

Lopunaikojen suuri herätys
Nykyajalle ovat silmiinpistävänä piirteenä sukupolvien väliset kuilut. Lapset, nuoret, keski-ikäiset ja vanhukset eivät kykene kommunikoimaan keskenään, vaikka haluaisivatkin. Tänä aikana ovat pimeyden henkivallat aikaansaaneet nuo kuilut sukupolvien välille. Pienet lapset leikkivät datapeleillä, nuoret katselevat väkivaltavideoita, aikuiset uhraavat aikansa epäjumala Mammonan alttarille, jolloin ei jää aikaa ohjata lapsia oikeaan elämisen tapaan. Vanhukset ovat nykymenosta ulkona kuin lumiukko! Luoja on ollut kauan sitten jo tietoinen siitä, mitä tänä aikana tapahtuu ja on valmistanut avun meille. Luemme johdannoksi: Mal. 4:5-6
5. Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennen kuin tulee YHWH:n päivä, se suuri ja peljättävä.
6. Ja hän on kääntävä jälleen isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet heidän isiensä puoleen, etten minä tulisi ja löisi maata, vihkisi sitä tuhon omaksi
.
- Tuo profetia koskee israelilaisia aivan lopunajan viimeisinä vuosina, mutta myös Uuden Liiton Pyhiä, sillä YHWH Elohim valmistaa meidät kaikki valittunsa ylösottoa varten! Sallikaamme Hänen tehdä se!

Pyhän Hengen vuodatus
Voidaksemme olla valmiita ylöstempaukseen, meidän tulee vertauksessa mainittujen viisaiden neitsyiden tavoin täyttyä Pyhällä Hengellä ja vaeltaa Pyhän Hengen täyteydessä! YHWH Elohim on luvannut profeetta Jooelin kautta vuodattaa Henkensä kaiken lihan ylle! Tämä alkoi toteutua jo apostolisena aikana apostoli Pietarin julistuksen mukaan reilut 1900 vuotta sitten, mutta vielä on odotettavissa ennen kokematon Pyhän Hengen vuodatus kaiken lihan päälle vain vähän ennen viimeistä 7-vuotista ahdingon aikaa, jotta YHWH Elohimin valitut puettaisiin ylösnousemusvoimaan ja me olisimme valmiit ylöstempaukseen sitä ennen, ja se voi tapahtua nyt milloin vain!
Luemme profeetta Jooelin ennustuksen tuosta tapahtumasta: (Jooel 2:28-32)
28. Näitten jälkeen minä olen vuodattava Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, vanhuksenne unia uneksuvat, nuorukaisenne näkyjä näkevät.
29. Ja myös palvelijain ja palvelijattarien päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni.
30. Minä annan näkyä ihmeitä taivaalla ja maassa: verta ja tulta ja savupatsaita;
31. aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennen kuin YHWH:n päivä tulee, se suuri ja peljättävä.
32. Ja jokainen, joka huutaa avuksi YHWH:n Nimeä*), pelastuu. Sillä Siionin vuorella ja Jerusalemissa ovat pelastuneet, niin kuin YHWH on sanonut; ja pakoon päässeitten joukossa ovat ne, jotka YHWH kutsuu.
*) Huom. YHWH:n ainoa pelastava Nimi on Yeshua HaMashiach HaNostri! (Ap.t. 4:5-11-12)

Aiheen mukaiset laulut vihosta
27. Kerran lausui Yeshua: ”Tulta olen tullut heittämään…”
68. Vie viesti riemuinen, nyt luokse ihmisten…
Muitakin lauluja ehdotusten mukaan…

APE
Adonain Pyhä Ehtoollinen.

Rukousta ja YHWH:n siunaus
Rukousta ja YHWH:n siunauksen laskeminen sitä tarvitsevien elämän ylle. (Nämä voimme tehdä jo aluksi.)

Saakoon Adonai Yeshua siunata sinua ja rakkaitasi ja valmistakoon teidät ylöstempaukseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti