lauantai 10. elokuuta 2013

Osa 33: Herääminen todellisuuteen!


Mikä ihmiselämässä on tärkeintä?

Oikea vastaus ei ole: Se mitä kukin meistä pitää tärkeimpänä. Otanpa esimerkin: Eräässä talossa syttyi yöllä tulipalo ja asukkaiden olisi pitänyt heti poistua siitä henkensä edestä. Eräs asukkaista yritti pelastaa kirjakokoelmansa, joka käsitteli turhanpäiväisiä, mutta hänelle tärkeitä asioita. Hän ei ehtinyt niiden kanssa ulos, vaan tukehtui savukaasuihin ja paloi talon mukana! Hän ei osannut arvioida sitä, mikä hänen elämässään oli tärkeintä.

Lootin vaimon kohtalo

Raamatussa kerrotaan Aabrahamin veljenpojan Lootin vaimosta. Kun YHWH:n enkelit lievää pakkoa käyttäen veivät Lootin perheineen aamuvarhain ulos Sodomasta, niin he varoittivat heitä katsomasta paetessaan taakseen, nähdäkseen, mitä Sodomalle tapahtuu. Lootin vaimon sydän oli kuitenkin niin kiinni Sodoman syntisessä kaupungissa, että hän vilkaisi kaihoisasti taakseen ja muuttui suolapatsaaksi! Kyseessä on meillekin varoittava esimerkki siitä, että jos totuttaudumme ja lopulta hyväksymme ympärillämme olevan jumalattoman eli YHWH Elohimia vieroksuvan elämäntavan, niin se lopulta valtaa sydämemme ja saa meidät saaliikseen.

Tärkeitä asioita elämässä

Tämä riippuu hyvin paljon kustakin ihmisyksilöstä ja siitä millaisessa elämäntilanteessa hän juuri nyt on, mutta pelkistetysti voidaan todeta, että me täällä Suomessa tarvitsemme aidon yhteyden Luojaamme, ruuan, vaatteet, asunnon ja joitakin ystäviä. Nuo perustarpeet taas edellyttävät sitä, että tarvitsemme opetusta Luojastamme ja sen saamme vain Raamatun avulla ja apostolisen uudestisyntymisen kautta. Lisäksi tarvitsemme koulutuksen, voidaksemme saada työpaikan ja siitä saamallamme ansiolla rahoittaa perustarpeemme ja auttaa ensisijaisesti niitä lähimmäisiämme, joille ei itselleen ole suotu mahdollisuutta siihen, kuten lapsia kehitysmaiden slummeissa. Koska meidät on luotu yhteisöllisiksi, niin tarvitsemme ystäviä, joiden kanssa kommunikoida ja kehittyä ihmisinä voidaksemme lisäksi selviytyä työelämän haasteista. Tässä yhteisöllisyydessämme piilee kuitenkin suuri vaara tai suuri mahdollisuus, mistä seuraavassa lähemmin.

Jumalaton elämäntapa

Elämme ihmisyhteisössä, jossa ovat vallalla perinteet, kulttuuriset arvot, eri aikakausina vallalla olevat yleiset maailmankatsomukset ja joukkomediassa taajaan vaihtuvat, useimmiten täysin turhanpäiväiset villitykset kaiken ikäisille ihmisryhmille. Talousuutisilla on yhteiskunnassamme aivan liian suuri painoarvo verrattuna ihmisten hyvinvointiin ja siihen, mikä elämässä on kaikkein tärkeintä. Suomessa on perinteisesti ollut tabu keskustella yleisellä tasollakaan uskoon liittyvistä asioista ja sen soveltamisesta osaksi politiikkaa. Jos uskonasioista eli elämänkatsomuksesta ei saa keskustella politiikan teon yhteydessä, niin silloin ihmisen pitäisi kätkeä muilta se arvomaailma, joka sanelee hänen poliittisen päätöksentekonsa perusteet.

Mihin se johtaa?

Tuo on jo johtanut äänestäjien pettämiseen, sillä heillä pitää olla ennen äänestämistään tiedossa nimenomaan nuo päätöksentekoon eniten vaikuttavat asiat! Pyrkimys yleisellä tasollakin boikotoimaan*) kaikenlaista keskustelua Luojastamme ja Hänen opettamistaan ihmiselämän tärkeimmistä arvoista on johtanut enemmistön kansastamme hengelliseen pimeyteen ja uskomaan alkuräjähdykseen ainoana universumin Luojana ja siihen että kaikki kuollut materiaali ja elollinen fauna ovat synnyttäneet itse itsensä pitkän kehityksen seurauksena. Ikään kuin jotain tässä universumissa voisi syntyä itsestään! Kyseessä on niin mieletön väite, että voi vain todeta Raamatun ikuisia totuuksia lainaten "Ymmärtäväinen vaikenee tänä aikana, sillä tämä on paha aika!" Tuollaista puppua on pakko lastemme kuitenkin opiskella tieteen nimissä, koska Kristinusko on korvattu sillä peruskouluissamme. Minä en kuitenkaan vaikene, sillä olen vielä sen verran 'mieletön', että uskon enemmistön voivan herätä todellisuuteen, kun tätä asiaa riittävästi rummuttaa turuilla ja toreilla ;)

*) Lukija pohtikoon, miten vähän aito Kristinuskon opetus ja elämän perussanoma saa aikaa medioissa? Kaikenlainen roskaviihde, musiikki ja urheilu vie leijonanosan niiden ohjelma-ajasta ja mediamaksuistamme, joka meidän on pakko maksaa verona ulosoton uhalla!

Pesäero evo-satujen maailmaan

Nyt on korkea aika herätä näkemään, miten pimeässä aikakaudessa me elämme ja miten suureen pimeyteen lapsiamme pakolla johdatetaan! Herätys! Herätys! Herätys! On jo aika tunnistaa valheet ja tehdä täydellinen pesäero kaikenlaisiin evo-satujen fantasiamaailmoihin ja keskittyä elämään tässä todellisessa Luojamme luomassa maailmassa ja ottaa selville, miten Hän tahtoo meidän arvioida sitä, mikä elämässämme on kaikkein tärkeintä!

Elämäsi tärkein asia!

Elämäsi tärkein asia ei ole kerätä maallisia rikkauksia tänne maan päälle. Se ei ole ihmiskunnian tavoittelu, eikä eläminen suruttomana syntisenä. Sitä ei ole myöskään minkäänlainen maailmanparantaminen, itsensä uhraaminen ja hyväntekeväisyys, niin hyviltä kuin nuo asiat ja arvot meistä tuntuvatkin! Elämäsi tärkein asia on huolehtia siitä, että sielusi pelastuu iankaikkiseen elämään! Tämän Vapahtajamme Yeshua HaMashiach puki sanoiksi näin: (Matt. 16:26) "Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi sielullensa vahingon? Taikka mitä voi ihminen antaa sielunsa lunnaiksi?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti