perjantai 15. marraskuuta 2013

Osa 37: Aikain merkkejä



  Kuten Adonai Yeshua opettaa kuvan jakeessa, emme me ihmiset osaa arvioida oikein aikain merkkejä oman ymmärryksemme avulla, vaan tarvitsemme siihen taivaallista opastusta, kuten Raamatun muidenkin profetioiden ymmärtämiseen !


Uteliaisuus osana kristityn identiteettiä 

Olemme luonnostamme uteliaita ja tahdomme tietää, mitä merkittävää maailmassa on juuri meidän aikakaudellamme odotettavissa tapahtuvaksi. Näin on ollut koko kristillisen aikakauden eli liki 2000 vuoden ajan. Myös Vapahtajamme Yeshua HaMashiach kehotti opetuslapsiaan seuraamaan aikain merkkejä, joten teemme oikein, kun niitä seuraamme.


Katastrofeja odotettavissa

Ensimmäisten apostolien aikakaudella tapahtuikin varsin suuria katastrofeja, joista suurin oli toisen Temppelin hävitys v. 70 ja sen yhteydessä ja kohta sen jälkeen tapahtunut juutalaisia ja israelilaisia kohdannut joukkotuho ja kansan jäännöksen maastakarkoitus diasporaan eli hajaannukseen, jossa enin osa heistä yhä on.


Ylöstempauksen todellisuus

Kristityt ovat palavasti odottaneet sitä aikaa, jolloin Yeshua noutaa valittunsa kotiin niin kutsutussa seurakunnan ylöstempauksessa, koska tempauksesta pois jääviä odottaa jopa Nooan aikaiseen vedenpaisumusta pahempi kohtalo. Heitä kohtaavat hirvittävimmät yleismaailmalliset ahdistukset, sodat ja vainot. Niistä Yeshua kertoi edeltä käsin yhtenevästi kolmessa synoptisessa evankeliumissa: Matt., Mark., Luuk.


Toivon liekki palaa yhä

Sukupolvet ovat syntyneet ja nukkuneet ikuisuuteen, mutta tuo suuri tapahtuma on edelleen toteutumatta. Se on meille toivon liekkinä, joka palaa ja antaa voimaa ja rohkeutta kilvoitteluumme. Tuo ylöstempaus on tapahtuva Yeshuan sanojen mukaan äkisti, hetkenä, jota kukaan ei etukäteen aavista. Yksi merkki siitä on maailmassa vallitseva keskiyö, jolloin hengellinen pimeys peittää kaikki kansat. Siksi meidän tulee olla alati lähtövalmiudessa, kuten israelilaiset olivat muinoin viimeisenä yönään Egyptin orjuudessa.


Jumalattomuus yltyy entisestään

Monien ei-kristittyjen mielestä elämme sivistyksen kukoistusaikaa ja heidän mielestä Raamattu ja sen opetukset ovat jo vanhentuneina käyneet tarpeettomiksi. Heidän mielestä emme enää tarvitse mitään moraalisia normeja, vaan ihmiset saavat elää ja heitä suorastaan rohkaistaan elämään, miten he tahtovat!


Erityismerkkejä nykyajassa

Näen tänä aikana UT:n mainitsemina erityismerkkeinä lisääntyneet yleismaailmalliset katastrofit, kuten ilmaston ääri-ilmiöt, maanjäristykset, sodat (nimenomaan ydinsota, joka on väistämättä tulossa), nälänhädät monin paikoin, joihin Yeshua viittasi luetellessaan yleismaailmallisia merkkejä, joiden täytyy tapahtua ennen valittujen  ylöstempausta. Myös suuri pelastuksen ilosanoma pitää ennen sitä julistaa kaikille kansoille. Tämän viime mainitun tehtävän keskeneräisyys lieneekin viimeisin este Hänen tulemukselleen.


Evankeliointi nopeutuu

Koska elämme kommunikaatioteknologian kukoistusaikaa ja internetin, somen yms. välineiden aikakautta, niin niitä avuksi käyttäen evankelioinnilla saavutetaan aiempaa paremmin ja nopeammin kaukaiset ja pienetkin kansanryhmät. Näen tässä yhteydessä että Vapahtajamme toinen tulemus lähestyy rientäen.


Israel selvänä ajanmerkkinä

Kaikkein selvimpänä fyysisenä merkkinä näen sen rinnalla Israelin kansan omassa maassaan ja miten sitä vastaan on alettu nousta maailmanlaajuisesti. Se on siellä merkkinä ja elävänä todisteena niistä monista Vanhan Testamentin profetioista, jotka ovat jopa vuosituhansien ajan odottaneet toteutumisaikaansa.


Pelastuksen arkki täyttymässä

Kun viimeinenkin Korkeimman valittu kaikista maailman kansoista on astunut uskon kautta sisälle pelastuksen arkkiin, josta Nooan arkki oli esikuvana, tapahtuu Yeshuan seurakunnan ylöstempaus tuuliin ja pilviin Adonai Yeshuaa vastaan yläilmoihin. Tällöin Adonai Yeshua ei vielä laskeudu alas Israeliin, Öljymäelle. Hän saapuu sinne vasta seitsemän (7) vuoden kuluttua pyhien ylösotosta.


Hirmuhallitus ja vainot maan päällä

Maan päällä alkaa ihmiskunnan historian hirvein suuren ahdistuksen aika seitsemäksi (7) vuodeksi, josta Adonai Yeshua sanoi, että ellei niitä päiviä lyhennettäisi, ei mikään liha (ei yksikään ihminen) pelastuisi! Mutta ne päivät lyhennetään ja eloon jäämään valitut israelilaiset ja muiden kansojen jäännös varjellaan yliluonnollisella tavalla piilopaikoissaan.


Paholainen yrittää tuhota Israelin

Tuon ajan loputtua Israelille koittaa pelastuksen aika keskellä valtavia ahdistuksia. Tällöin Antikristus, Ilmestyskirjassa kuvailtu Peto ja väärä profeetta ovat taivaasta maan päälle syöstyn Paholaisen ja tämän enkelien toimesta aiheuttamassa ennen näkemätöntä tuhoa kaikkialla maan päällä kansojen keskuudessa, yllyttäen ne Israelia vastaan tavoitteenaan tuhota se kokonaan. Mutta Adonai Yeshua tekee niistä aikeista lopun!


Israelin armoihin otto ja rauhanaika

Tällöin Yeshua palaa kymmenine tuhansine pyhineen taivaasta alas maan päälle ja pelastaa Israelin tuhosta. Silloin Hän perustaa tänne kauan kaivatun 1000-vuotisen rauhankuningaskuntansa. Kun tiedämme näiden tapahtuvan juuri Luojamme säätämällä ajalla, niin olemme aivan rohkeat ja ahkeroimme viedä tätä suurta ilosanomaa niille, jotka eivät vielä tunne Pelastajaa ja ainoaa todellista auttajaansa!


Lopuksi kaksi aiheeseen sopivaa laulua:

Kööri - Uskossa nostan katseen ylös pilviin
https://www.youtube.com/watch?v=nW1lzM3FEnQ&list=RDnW1lzM3FEnQ&start_radio=1


Awake O Israel - Zeal of God - I Lay in Zion with Lyrics
https://www.youtube.com/watch?v=8CHQn2F7JcQ



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti