perjantai 15. marraskuuta 2013

Osa 37: Aikain merkkejä


Uteliaisuus osana kristityn identiteettiä 
Olemme luonnostamme uteliaita ja tahdomme tietää, mitä merkittävää maailmassa on juuri meidän aikakaudellamme odotettavissa tapahtuvaksi. Näin on ollut koko kristillisen aikakauden eli liki 2000 vuoden ajan. Myös Vapahtajamme Yeshua HaMashiach kehotti opetuslapsiaan seuraamaan aikain merkkejä, joten teemme oikein, kun niitä seuraamme.

Katastrofeja odotettavissa
Ensimmäisten apostolien aikakaudella tapahtuikin varsin suuria katastrofeja, joista suurin oli toisen Temppelin hävitys v. 70 ja sen yhteydessä ja kohta sen jälkeen tapahtunut juutalaisia ja israelilaisia kohdannut joukkotuho ja kansan jäännöksen maastakarkoitus diasporaan eli hajaannukseen, jossa enin osa heistä yhä on.

Ylöstempauksen todellisuus
Kristityt ovat palavasti odottaneet sitä aikaa, jolloin Yeshua noutaa valittunsa kotiin niin kutsutussa seurakunnan ylöstempauksessa, koska tänne tempauksesta pois jääviä odottaa Nooan aikaiseen vedenpaisumukseen verrattava kohtalo. Heitä kohtaavat hirvittävimmät yleismaailmalliset ahdistukset, sodat ja vainot. Niistä Yeshua kertoi edeltä käsin yhtenevästi kolmessa synoptisessa evankeliumissa.

Toivon liekki palaa yhä
Sukupolvet ovat syntyneet ja nukkuneet ikuisuuteen, mutta tuo suuri tapahtuma on edelleen toteutumatta. Se on meille toivon liekkinä, joka palaa ja antaa voimaa ja rohkeutta kilvoitteluumme. Tuo ylöstempaus on tapahtuva Yeshuan sanojen mukaan äkisti, hetkenä, jota kukaan ei etukäteen aavista. Yksi merkki siitä on maailmassa vallitseva keskiyö, jolloin hengellinen pimeys peittää kaikki kansat. Siksi meidän tulee olla alati lähtövalmiudessa, kuten israelilaiset olivat muinoin viimeisenä yönään Egyptin orjuudessa.

Jumalattomuus vain yltyy
Monien ei-kristittyjen mielestä elämme sivistyksen kukoistusaikaa ja heidän mielestä Raamattu ja sen opetukset ovat jo vanhentuneina käyneet tarpeettomiksi. Heidän mielestä emme enää tarvitse mitään moraalisia normeja, vaan ihmiset saavat elää ja heitä suorastaan rohkaistaan elämään, miten he tahtovat!

Erityismerkkejä nykyajassa
Näen tänä aikana UT:n mainitsemina erityismerkkeinä lisääntyneet yleismaailmalliset katastrofit, kuten maanjäristykset, sodat (nimenomaan ydinsota, joka on väistämättä tulossa), nälänhädät monin paikoin, joihin Yeshua viittasi luetellessaan yleismaailmallisia merkkejä, joiden täytyy tapahtua ennen ylöstempausta. Myös suuri pelastuksen ilosanoma pitää ennen sitä julistaa kaikille kansoille. Tämän viime mainitun tehtävän keskeneräisyys lieneekin viimeisin este Hänen tulemukselleen.

Evankeliointi nopeutuu
Koska elämme kommunikaatioteknologian kukoistusaikaa ja internetin yms. välineiden aikakautta, niin niitä avuksi käyttäen evankelioinnilla saavutetaan aiempaa paremmin ja nopeammin kaukaiset ja pienetkin kansanryhmät. Näen tässä yhteydessä Vapahtajamme toisen tulemuksen lähestyvän rientäen.

Israel selvänä merkkinä
Kaikkein selvimpänä fyysisenä merkkinä näen sen rinnalla Israelin kansan omassa maassaan ja miten sitä vastaan on alettu nousta maailmanlaajuisesti. Se on siellä merkkinä niistä monista Vanhan Testamentin profetioista, jotka ovat jopa vuosituhansien ajan odottaneet toteutumisaikaansa.

Pelastuksen arkki täyttymässä
Kun viimeinenkin Korkeimman valittu kaikista maailman kansoista on astunut uskon kautta sisälle pelastuksen arkkiin, josta Nooan arkki oli esikuvana, tapahtuu Yeshuan seurakunnan ylöstempaus ja vasta sitten Israelille koittaa pelastuksen aika keskellä valtavia ahdistuksia. Tällöin antikristus, Ilmestyskirjassa kuvailtu Peto ja väärä profeetta ovat taivaasta maan päälle syöstyn paholaisen ja tämän enkelien toimesta aiheuttamassa ennen näkemätöntä tuhoa kaikkialla maan päällä kansojen keskuudessa, yllyttäen ne Israelia vastaan tavoitteenaan tuhota se kokonaan.

Israelin armahdus ja rauhanaika
Tällöin Yeshua palaa kymmenine tuhansine pyhineen taivaasta alas maan päälle ja pelastaa Israelin tuhosta. Silloin Hän perustaa tänne kauan kaivatun 1000-vuotisen rauhankuningaskuntansa. Kun tiedämme näiden tapahtuvan juuri Luojamme säätämällä ajalla, niin olemme aivan rohkeat ja ahkeroimme viedä tätä suurta ilosanomaa niille, jotka eivät vielä tunne Pelastajaa ja ainoaa todellista auttajaansa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti