perjantai 1. marraskuuta 2013

Osa 35: Mitä sinä todella tahdot?


Johdanto

Meillä ihmisillä on hyvin erilaisia toiveita, haaveita ja unelmia, johtuen elämäntilanteestamme ja tavastamme arvostaa sitä, minkä elämässämme koemme tärkeäksi. Jos meillä ei olisi lainkaan toiveita, niin se kertoisi siitä, että olemme jo saaneet kylliksemme tästä elämästä. Eiköhän silti jokaiselta meistä löydy sisimmästämme ainakin yksi toive, joka ei ole vielä saanut elämässämme täyttyä?

Yllättävä kysymys Salomolle

Me kaikki Raamattumme hyvin lukeneet muistamme Israelin kuningas Salomosta sen tilanteen, jossa Israelin Pyhä ilmestyi hänelle yöllä unessa ja sanoi: "Pyydä mitä tahdot, niin minä annan sen sinulle." 1. Kun. 3:5
Muistamme Salomon anoneen itselleen kuuliaista sydäntä voidakseen tuomita hallitsemaansa YHWH:n monilukuista kansaa oikein ja voidakseen erottaa hyvän pahasta. Se oli niin otollista Israelin Pyhälle, että tämä antoi Salomolle paljon muutakin sen lisäksi. Luemme, mitä kaikkea: 
(1. Kun 3:10-14)

10. YHWH:lle oli otollista, että Salomo tätä anoi. 
11. Ja Elohim sanoi hänelle: "Koska sinä anoit tätä, etkä anonut itsellesi pitkää ikää, et rikkautta, etkä vihamiestesi henkeä, vaan anoit itsellesi ymmärrystä kuullaksesi, mikä oikein on, 
12. niin katso, minä teen, niin kuin sanot: katso, minä annan sinulle viisaan ja ymmärtäväisen sydämen, niin ettei sinun vertaistasi ole ollut ennen sinua eikä tule sinun jälkeesi. 
13. Ja lisäksi minä annan sinulle, mitä et anonutkaan: sekä rikkautta että kunniaa, niin ettei koko elinaikanasi ole kuningasten joukossa oleva sinun vertaistasi. 
14. Ja jos sinä vaellat minun teitäni, noudattaen minun säädöksiäni ja käskyjäni, niin kuin sinun isäsi Daavid vaelsi, niin minä suon sinulle pitkän iän."

Mitä opimme Salomosta?

Ensinnäkin sen, ettei hän anonut itsekkäästi, eikä mitään turhaa, kuten useimmat ihmiset hänen asemassaan olisivat tehneet, vaan hän anoi parasta mahdollista, voidakseen toimia mahdollisimman menestyksekkäästi siinä suuressa tehtävässä, johon YHWH oli hänet asettanut. Hän anoi itsensä unohtaen ja kansansa parasta ajatellen. Salomon elämän viimeiset vuodet osoittivat sen, ettei hänelle annettu suurin ihmisviisauskaan ollut tae oikeaan jumalyhteyteen, vaan ainoastaan nöyryys ja kokosydäminen kuuliaisuus YHWH:ta kohtaan olisivat varjelleet hänet alkamasta palvella epäjumalia. Salomo jäi Raamatun Kirjoituksiin meille hyvänä esimerkkinä ja myös varoittavana esimerkkinä.

Yeshuan antama lupaus

Myös Yeshua antoi meille opetuslapsilleen taivaallisen Isänsä tavoin vastaavan lupauksen anoa, kuin Salomolle annettiin muinoin. Luemme siitä: (Joh. 15:7) Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, niin anokaa, mitä ikinä tahdotte, ja te saatte sen. Mielestäni Yeshuan antama lupaus anoa ja saada on jopa suurempi kuin mitä Salomolle suotiin aikoinaan, sillä Yeshua lupasi antaa ’mitä ikinä tahdomme’. Tulee silti huomioida siihen kuuluva ehto ’pysyä Yeshuassa ja säilyttää Hänen sanansa meissä’. Salomolle annettiin lupa anoa ja saada ilman ennakkoehtoja, sillä YHWH tunsi Salomon tuolloin luotettavaksi.

Mitä sinä todella tahdot?

Mitäpä jos Luojamme ilmestyisi sinulle ensi yönä unessa ja kysyisi: "Pyydä mitä tahdot, niin minä annan sen sinulle." Mieti etukäteen, mitä Häneltä anoisit, jos saisit anoa vain yhtä asiaa joko itsellesi, tai kenelle tai keille tahansa? Kun valmistaudut vastaamaan tuohon kysymykseen, niin kehotan sinua harkitsemaan tarkoin, mikä sinun elämässäsi on kaikkein tärkeintä ja anomaan vain sitä. Älä unohda sitä, että sinä elät täällä maan päällä vain tuokion ja tulet viettämään ajattomuudessa koko ikuisuuden, joten sisällytä anomiseesi ikuisuusnäkökohta!

Sain valveilla ollessani anoa!

Olin kerran elämäni kriisitilanteessa, jossa tiesin ’kuuman linjan’ eli suoran yhteyden olevan auki suoraan Luojamme valtaistuimelle asti ja käytin heti tilaisuutta hyväkseni ja anoin erästä ajankohtaista asiaa, jonka Hän todella toteutti yliluonnollisten vaiheiden kautta ja viivyttelemättä! Voit lukea siitä kaksi blogikirjoitustani linkeistä:
a) Tässä otsikosta ”Synkkä maanantai” alas asti: http://toteutuneita.blogspot.fi/2013/01/osa-24-ruotsiin-1978.html

Mitä minä nyt anoisin?

Nyt en ole vastaavassa kriisitilanteessa kuin tuolloin ja siksi nyt olisi anomukseni aivan erilainen. Se olisi seuraava: ”Rakas taivaallinen Isäni, rakkaan Poikasi Yeshuan Nimessä. Anon, että autat jokaista tämän kirjoituksen lukijaa anomaan Sinulta viisautta anoa ja ottaa vastaan ’koko se pelastuspaketti’,  jonka olet jokaiselle heistä jo edeltä valmistanut! HalleluYah! Kiitos! Amen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti