perjantai 12. helmikuuta 2021

Osa 63 - Uskonkilvoittelusta

 


Pelastus on armosta annettu uskon kautta


  Sielumme pelastuksen säilyttäminen edellyttää meiltä kuitenkin jatkuvaa uskonkilvoittelua niin kauan kuin täällä maailmassa elämme. Kyse on tietoisesta valinnasta ja se merkitsee toisinaan todella ankaraa henkistä taistelua, jota emme taistele yksin. Paholainen pyrkii varastamaan meiltä uskon, toivon ja rakkauden!

  Jos olemme saaneet kokea Adonai Yeshuan armoa ja Pyhän Hengen kautta Yehowah Elohimin rakkautta tultuamme uskoon, niin tiedostamme, miten ihmeellistä ja ihanaa on elää ja vaeltaa heidän kanssaan!

  Paholainen pyrkii kuitenkin suuntaamaan meidän ajatuksemme tämän katoavan ja turmeltuneen maailman huoliin ja maallisiin murheisiin. Koska Adonai Yeshua tietää, ettemme voi keskittyä samanaikaisesti taivaallisiin ja maallisiin asioihin, 
on siksi hän kutsunut omiaan ja tänäänkin kutsuu meitä seuraavasti: Matt. 11:28-30.

>>
"28 Tulkaa minun luokseni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon.
29 Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sielullenne.
30 Sillä minun ikeeni on sovelias, ja minun kuormani on keveä."
<<

  Hän aloitti tuon osan puheestaan sanoen jakeessa 27 näin: 

>>"
Kaikki on minun Isäni antanut minun haltuuni, eikä kukaan muu tunne Poikaa kuin Isä, eikä Isää tunne kukaan muu kuin Poika ja se, kenelle Poika tahtoo hänet ilmoittaa."<<

  Tuohon sanaan "kaikki" kuulut sinä ja muutkin, sillä Yehowah Elohimin käskystä hänen Poikansa Yeshua HaMashiach osti pyhällä verellään koko ihmissuvun vapaaksi synnin, kuoleman ja Perkeleen valheiden kahleista ja siirsi meidät Saatanan valtakunnasta siihen ikuiseen Kuningaskuntaan, jota hän hallitsee ikuisesti. Olemme siis jo siirretyt sinne ja pysymme siellä uskon kautta. Tähän elävä toivo auttaa meitä uskomaan, että Elohim on armollinen, eikä kadu kutsumistaan yhdenkään kohdalla, jos emme hylkää häntä ja luovu uskostamme!

  Me näemme, että nykyinen synnin vuoksi jatkuvasti lisää turmeltuva maailmamme on matkalla suuren ahdistuksen ja vaivan aikaan, jossa osa kansoista jo joutuu elämään. Viittaan tyrannien hallitsemiin diktatuureihin, sisällissodan keskellä eläviin ja julmien pakanahallitsijoiden kristittyihin lähes rajatonta mielivaltaa toteuttaviin riivattuihin ihmisiin työtovereineen. 

  Tästä syystä meidän tulee muistaa erityisesti heitä rukouksin ja kykymme mukaan myös teoin. Lisäksi meidän tulee valvoa myös omaa ja rakkaittemme hengellistä tilaa, ettei yksikään meistä synnin pettämänä paatuisi ja palaisi takaisin maailmaan ja alkaisi jälleen harjoittamaan syntiä, josta hänet on Vapahtajamme valtavilla tuskilla ja kärsimyksillä Golgatan ristillä ostettu vapaaksi. Pidetään rakkaat ystävät yhteyttä voimiemme mukaan lähiomaisiin je etenkin niihin tuttuihin, joiden tiedämme olevan heikkoja ja yksinäisiä!

Room. 15:1
>>
Mutta meidän, vahvojen, tulee kantaa heikkojen vajavaisuuksia, eikä elää itsellemme mieliksi.<< 

Lopuksi kaksi hyvää hengellistä aiheeseen liittyvää laulua:


Hyvä on ( että yhdessä voimme ) - Petrus - YouTube

Petri Ritari / Taivas on uskoni määrä - YouTube





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti