perjantai 9. huhtikuuta 2021

Osa 68 - Väärät messiaat ja väärät profeetat


  Vapahtajamme Adonai Yeshua varoitti vakavasti opetuslapsiaan - siis myös meitä - erityisesti vääristä messiaista ja vääristä profeetoista.

  Tässä tutkielmassani en ala luetella harhaoppeja, en nimetä vääriä messiaita enkä vääriä profeettoja, vaan keskityn Raamatun antamiin tuntomerkkeihin. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että harhaoppeja on tuhansia ja vääriä messiaita ja profeettoja vielä paljon enemmän ja niitä tulee uusia jatkuvasti.



  Luemme aluksi nuo varoitukset Matteuksen evankeliumin seuraavista jakeista: Matt. 24:4-5, 11, 23-25 ja 26-27.

a) Matt. 24:4-5
>>4. Silloin Yeshua vastasi ja sanoi heille: "Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä. 5. Sillä moni tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä olen HaMashiach' *), ja he eksyttävät monta.<<
*) HaMashiach tarkoittaa voideltua Messiasta.

b) Matt. 24:11
>>
Monta väärää profeettaa nousee, ja he eksyttävät monta.<<

c) Matt. 24:23-25
>>
23. Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on HaMashiach', tai: 'Tuolla', niin älkää uskoko. 24. Sillä vääriä messiaita ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin. 25. Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut.

d) Matt. 24:26-27

26. Sen tähden, jos teille sanotaan: 'Katso, hän on erämaassa', niin älkää menkö sinne, tahi: 'Katso, hän on kammiossa', niin älkää uskoko. 27. Sillä niinkuin salama leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus.
<<


Miten erotamme heidät oikeista?


Väärät messiaat

A) Väärät messiaat on helppo erottaa oikeasta, sillä Yeshua HaMashiach antoi selkeitä seikkoja ja merkkejä milloin hän saapuu. Luemme niistä muutaman kohdan:

1) Matt. 24:27
>>
Sillä niinkuin salama leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus.<<
Tämä voimallinen Vapahtajamme paluu tulee näkymään kautta koko maapallon, joten siitä ei voida erehtyä!

2) Luuk. 21:23-28
>>
23. Voi raskaita ja imettäväisiä niinä päivinä! Sillä suuri hätä on oleva maan päällä ja viha tätä kansaa vastaan. 24. He kaatuvat miekan terään, heidät viedään vangeiksi kaikkien kansojen sekaan, ja Jerusalem on oleva pakanain tallattavana, kunnes pakanain ajat täyttyvät. 25. Auringossa, kuussa ja tähdissä on oleva merkit, ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat.

26. Silloin ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa, sillä taivaitten voimat järkkyvät. 
27. Silloin he näkevät Ihmisen Pojan tulevan pilvessä suurella voimalla ja kirkkaudella. 28. Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä."
<<

3) Matt. 24:29-31
>>
29. Mutta kohta niiden päivien ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, ja tähdet putoavat taivaalta, ja taivaitten voimat järkkyvät. 30. Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat...

...He näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella. 
31. Ja hän lähettää enkelinsä suuren pasunan pauhatessa, ja he kokoavat hänen valittunsa neljältä ilmalta, taivasten ääristä hamaan toisiin ääriin.<<

Väärät profeetat


B) Väärät profeetat voimme tunnistaa ensisijaisesti siitä, etteivät he julista apostolista eli pyhien alkuperäisten Uuden Liiton Kirjoitusten mukaista pelastussanomaa. Heidän julistuksensa ei saa olla myöskään Vanhan Liiton Kirjoitusten vastaisia.

  Sen vuoksi eivät yliluonnolliset tunnusteot ja ihmeet yksinään riitä oikean profeetan tunnusmerkiksi tänä pahana lopun aikana!


Luemme muutaman kohdan, millä voimme varmistua oikeasta profeetasta:

1) 5. Moos. 13:1-4
>>
1. "Jos teidän keskuuteenne ilmestyy profeetta tai unennäkijä ja lupaa sinulle jonkun tunnusteon tai ihmeen, 2. ja jos sitten todellakin tapahtuu se tunnusteko tai ihme, josta hän puhui sinulle sanoen: 'Lähtekäämme seuraamaan muita jumalia, joita te ette tunne, ja palvelkaamme niitä',

3. niin älä kuuntele sen profeetan puhetta tai sitä unennäkijää, sillä Yehowah, teidän Elohiminne, ainoastaan koettelee teitä tietääksensä, rakastatteko Yehowaa, teidän Elohimianne, kaikesta sydämestänne ja kaikesta sielustanne. 
4. Seuratkaa Yehowaa, teidän Elohimianne, häntä peljätkää ja pitäkää hänen käskynsä, häntä kuulkaa, häntä palvelkaa ja hänessä kiinni riippukaa.<<

2) Matt. 7:15-20
>>
15. Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia. 16. Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita? 17. Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä.

18. Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä. 
19. Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen. 
20. Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.<<

3) Gal. 1:8-9 Näin vakavasti Paavali varoittaa meitä:
>>8. Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.
9. Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.<<
- Tämä edellyttää hyvää perehtymistä Paavalin julistamaan evankeliumiin ja sen löydämme lukien mahdollisimman tarkoista Uuden Liiton Kirjoituksista.  

4) 2. Kor. 3:17
>>
Sillä Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siinä on vapaus.<<
- Otin tämän jakeen mukaan siksi, että meillä aidosti uudestisyntyneillä on lisäksi apuna Pyhä Henki, jonka läsnäolo joko vahvistaa profeetan olevan oikea tai paljastaa sydämellemme hänen olevan väärä. Säästyin nuorena kristittynä eksymästä erääseen kavalaan eksytykseen juuri tämän avulla. Sen sijaan moni kristitty ystäväni eksyi siihen väärän profeetan eksytykseen!

5) Ilm. 13:11-15 Tässä mainittu "toinen peto" on lopun ajan suurin väärä profeetta! Se käy ilmi jakeesta 14. On syytä panna merkille, että tämä väärä profeetta tekee todella aitoja ja suuria ihmeitä, mutta julistaa valheoppia!
>>
11. Minä näin toisen pedon nousevan maasta, ja sillä oli kaksi sarvea niinkuin karitsan sarvet, ja se puhui niinkuin lohikäärme. 12. Se käyttää kaikkea ensimmäisen pedon valtaa sen nähden ja saattaa maan ja siinä asuvaiset kumartamaan ensimmäistä petoa, sitä, jonka kuolinhaava parani. 

13. Se tekee suuria ihmeitä, niin että saa tulenkin taivaasta lankeamaan maahan ihmisten nähden. 
14. Se villitsee maan päällä asuvaiset niillä ihmeillä, joita sen sallittiin tehdä pedon nähden. Se yllyttää maan päällä asuvaiset tekemään sen pedon kuvan, jossa oli miekanhaava ja joka virkosi.

15. Sille annettiin valta antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapettaisiin.
<<

  Lopuksi kaksi laulua, jotka kehoittavat meitä olemaan nöyrinä varuillamme ja karttamaan vääriä profeettoja ja kaikenlaisia harhaoppeja, joista monet ovat "mestariluomuksia" siten, että ne vaikuttavat oikeilta, mutta eivät ole!

Kautta maisen laakson - Kyösti Kytöjoki
https://www.youtube.com/watch?v=H-S38_BLqGI

Ristin Luona - Sung by Päivi Marjaana
https://www.youtube.com/watch?v=Gz4b7A5tgpI


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti