perjantai 2. huhtikuuta 2021

Osa 67 - Epäonnistuneen ihmisen mahdollisuus


UUSI MAHDOLLISUUS



  Oletko kokenut epäonnistuneesi elämässäsi jopa niin paljon, ettei ole mitään enää tehtävissä? Sen seurauksena masennut on
 täyin vallannut mielesi ja olet kokenut, ettei elämälläsi ole enää mitään tarkoitusta. 

  Riippumatta siitä, onko masennuksesi syynä sinun omat väärät valintasi, tekosi tai ankeat lähtökohdat elämällesi, on sinulla tänään uusi mahdollisuus saada unohtaa menneisyytesi. Saat tänään tulla sinua ikuisella rakkaudella rakastavan Vapahtajasi Adonai Yeshuan luo ja jättää kaikki sielusi taakat hänen ristinsä juurelle.

  Hän ymmärtää sinua ja sielusi ahdinkoa paremmin kuin kukaan muu, jopa paremmin kuin sinä itse. Hän tietää miten pahalta
 epäonnistuminen tuntuu!


Olen itsekin paljossa epäonnistunut

  Olen elämäni aikana epäonnistunut paljossa. Useimmat toiveeni eivät ole toteutuneet ja olen tehnyt monia suuria virheitä, joita oli vaikea unohtaa. En ole tavoitellut toiveissani korkeaa asemaa, en kunniaa enkä rikkauksia. Iän myötä ja Raamatun eri henkilöiden elämää tutkittuani olen oppinut sen, etten ole ainoa epäonnistunut, vaan yksi monien joukosta!

  Olen myös miettinyt sitä, mitä Luojani tunsi sydämessään Nooan aikoihin, kun koko ihmiskunta ja eläimetkin olivat täysin turmeltuneet. Olen pohtinut erityisesti hänen sanojaan seuraavissa jakeissa ja tullut siihen käsitykseen, että jopa hän koki epäonnistuneensa luomiensa ihmisten suhteen! 

  1. Moos. 6:5-8
>>5. Mutta Yehowah näki, että ihmisten pahuus oli suuri maan päällä ja että kaikki hänen sydämensä ajatukset ja taipumukset olivat kaiken aikaa ainoastaan pahat.
6. Silloin Yehowah katui, että oli tehnyt ihmiset maan päälle, ja hänen sydämensä tuli murheelliseksi.

7. Yehowah sanoi:
"Minä pyyhin pois maan päältä ihmiskunnan, jonka loin. Minä hävitän ihmiset ja eläimet, myös pikkueläimet ja taivaan linnut, sillä minä kadun, että olen ne tehnyt."
8. Nooa sai kuitenkin armon Yehowan silmissä.<<

  Jakeesta 8 huomaamme, että ellei Nooa perheineen olisi saanut armoa, ei meistä ihmisistä yksikään olisi nyt asumassa maailmassa, sillä olemme kukin Nooan kolmen pojan jälkeläisiä. Olemme periytyneet Seemin, Haamin ja Jaasefin suvuista! Olemme siis täysin riippuvaisia myös siitä armosta, joka kohtasi esi-isäämme Nooaa! 


Yehowah päätti pelastaa valittunsa

  Vaikka valittujen ihmisten pelastaminen oli valtava urakka, niin Luojamme päätti suorittaa sen kaikista vastuksista huolimatta. Koko ihmiskunta oli Pimeyden Ruhtinaan sokaisema ja täysin hänen vallassaan ja matkalla kohti kadotusta. 

  Luojamme toteutti pelastussuunnitelmaansa askel askeleelta pitkien aikojen kuluessa. Hän valitsi suunnitelmansa toteutuksen välikappaleeksi kansan, jolle hän antoi nimen Israel. Israel rikkoi kerta toisensa jälkeen Yehowan kanssa solmimansa liiton, mutta Yehowah päätti tehdä Uuden Liiton ja antaa sen kautta pelastumisen mahdollisuuden myös muiden kansojen valituille. 

  Sen
 huipentumana Yehowan lähetti oman rakas ja ainutlaatuisella tavalla ihmiseksi syntyneen Poikansa - jonka alkuperä on ikuisuudesta - kärsimään ihmisenä sielussaan, lihassaan ja hengessään koko maailman syntikuorman ja sairaudet viemällä ne mukanaan ristinpuuhun. Tästä Paavali kirjoitti näin:

  Kol. 2:13-15
>>13. Ja teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja lihanne ympärileikkaamattomuuteen, teidät hän teki eläviksi yhdessä hänen kanssaan, antaen meille anteeksi kaikki rikokset,
14. ja pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meitä vastaan ja oli meidän vastustajamme. Sen hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin.
15. Hän riisui aseet hallituksilta ja valloilta ja saattoi heidät julkisen häpeän alaisiksi. Hän sai heistä HaMashiach'n kautta riemuvoiton.<<


Sinun uusi mahdollisuutesi

  Luovuta sydämesi, koko epäonnistunut elämäsi, syntikuormasi ja loput elinpäiväsi Adonai Yeshualle ja tee se jo tänään! Hän kykenee parantamaan sinut, pelastamaan sinut, luomaan sinut uudeksi hengelliseksi luomukseksi ja johdattamaan sinut lähettämänsä Pyhän Hengen ja Elävän Sanansa kautta lopulta taivaskotiin!

  2. Kor. 5:17-20
>>17. Jos siis joku on Messiaassa, hän on uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle.
18. Mutta kaikki on Elohimista, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Messiaan kautta ja antanut meille sovituksen viran.
19. Sillä Elohim oli Messiaaessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut ihmisille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.

20. Messiaan puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Elohim kehottaa meidän kauttamme. Me pyydämme Messiaan puolesta: antakaa sovittaa itsenne Elohimin kanssa.
21. Hänet, joka ei synnistä tiennyt, Elohim teki meidän tähtemme synniksi, jotta me hänessä tulisimme Elohimin vanhurskaudeksi.<<


Via Dolorosa. Annikki Ruonala laulaa.
https://www.youtube.com/watch?v=6m7Mufq7vw0 

Golgatalle saavuin synteineni. Kolmen pastorin trio laulaa.
https://www.youtube.com/watch?v=gw7mwC2cIkM

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti