perjantai 9. heinäkuuta 2021

Osa 72 - Mammona on tämän maailman Jumala


>>Voi maailmaa viettelysten tähden! Viettelysten täytyy kyllä tulla, mutta voi sitä ihmistä, jonka kautta viettelys tulee!<<  

~ Yeshua HaMashiach ~ Matt. 18:7


  Esivanhempiamme piti koetella muinoin Paratiisissa, jotta saatiin selville, että olisivatko he kuuliaisia Luojansa opetukselle. Huonosti heille kävi! Samoin meitäkin koetellaan erilaisilla viettelyksillä, jotta saataisiin selville ketkä meistä uskovat Uuden Liiton opetukset sielunsa pelastukseksi ja ketkä eivät.

  Viettelyksiä on nykyisin valtava kirjo, joten meidän tulee olla jatkuvasti valppaana ettemme haksahda yhteenkään niistä. Niitä ovat monenlaiset saastaiset lihan himot, kuten haureus, perverssiys ja kiihko. Lisänä ovat ihmiskunnian, maineen, rikkauden ja korkean aseman tavoittelu. Muita samaan kategoriaan kuuluvia ovat salatieteet, noituus, ihmisen kehon palvonta, muunlainen ihmispalvonta eli fanitus, ala-arvoinen kulttuuri eri muodoissaan, fantasiakirjallisuus, tietokonepelit jne.

- - -

Luemme seuraavaksi Adonai Yeshuan vakavan varoituksen tämän maailman jumalasta nimeltä Mammona: Matt. 6:24-34

>>"24. Ei kukaan voi palvella kahta herraa. Hän on joko tätä vihaava ja toista rakastava, taikka tähän liittyvä ja toista halveksiva. Ette voi palvella Elohimia ja Mammonaa. 25. Sentähden minä sanon teille: älkää murehtiko hengestänne, mitä söisitte tai mitä joisitte, älkääkä ruumiistanne, mitä päällenne pukisitte. Eikö henki ole enemmän kuin ruoka ja ruumis enemmän kuin vaatteet?

26. Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä eivät leikkaa eivätkä kokoa aittoihin. Silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ettekö te ole paljon arvokkaampia kuin ne?
27. Kuka teistä voi murehtimalla lisätä elämänsä pituuteen kyynäränkään vertaa?

28. Miksi te kannatte huolta vaatteista? Katsokaa kedon kukkia, kuinka ne kasvavat. Eivät ne tee työtä eivätkä kehrää. 29. Kuitenkin minä sanon teille: ei edes Salomo kaikessa loistossaan ollut niin vaatetettu kuin yksi niistä. 30. Jos siis Elohim näin pukee kedon ruohon, joka tänään kasvaa mutta huomenna joutuu uuniin, eikö paljoa ennemmin teitä, te vähäuskoiset?

31. Älkää siis murehtiko sanoen: 'Mitä me syömme?' tai 'Mitä juomme?' tai 'Mitä puemme päällemme?' 32. Tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaallinen Isänne kyllä tietää, että te tarvitsette kaikkea tätä. 33. Etsikää ensin Elohimin kuningaskuntaa ja hänen vanhurskauttaan, niin teille annetaan lisäksi kaikki tämä.

34. 
Älkää siis murehtiko huomisesta päivästä, sillä huominen päivä pitää murheen itsestään. Riittää kullekin päivälle oma vaivansa."<< 

  Tuosta Vapahtajamme Vuorisaarnasta löydämme valtavat lupaukset täydellisestä huolenpidosta täällä maan päällä ja halki ikuisuuksen, jos vain uskomme taivaallisen Isämme välittävän meistä ja tiedämme hänen rakastavan meitä!

  Hän on todistanut ikuisen rakkautensa meitä kaikkia ihmisiä kohtaan lähettämällä jo yli 2000 vuotta sitten ainutsyntyisen Poikansa Poikansa tänne maailmaan, joka sovitti kaikki meidän syntimme Golgatan ristillä, kuollen vanhurskaana, synnittömänä ja tahrattomana uhrikaritsana!
Golgatalla vuodatettu Vapahtajamme puhdas sovintoveri on ikuinen todiste YHWH Elohimin rakkaudesta ihmiskuntaa kohtaan!

- - -

Luemme lisäksi apostoli Paavalin vakavan varoituksen samasta aiheesta hieman lyhennettynä: 1. Tim. 6:6-12

>>
6. Jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa on suuri voitto. 7. Emmehän ole tuoneet maailmaan mitään, emme voi myöskään täältä mitään viedä. 8. Kun meillä on ruoka ja vaatteet, tyytykäämme niihin.

9. Ne taas, jotka
 tahtovat rikastua, lankeavat kiusaukseen, ansaan ja moniin mielettömiin ja vahingollisiin himoihin, jotka syöksevät ihmiset turmioon ja kadotukseen. 10. Rahanhimo on kaiken pahan juuri. Rahaa tavoitellessaan monet ovat eksyneet pois uskosta ja lävistäneet itsensä monella tuskalla.

11. Mutta sinä, Elohimin ihminen, pakene sellaista! Tavoittele vanhurskautta, jumalisuutta, uskoa, rakkautta, kärsivällisyyttä ja sävyisyyttä. 12a. Taistele hyvä uskon taistelu ja tartu kiinni ikuiseen elämään, johon sinut on kutsuttu... <<

  Eräs kristitty ja upporikas amerikkalainen liikemies, joka tuki jatkuvasti varoillaan ebankelioimistyötä maailman äärissä ja testamenttasi kaiken omaisuutensa siihen tarkoitukseen, määräsi että kun häntä kannetaan arkussa hautaan, tulee hänen paljaiden käsiensä roikkua arkun rei'istä kaikkien hautajaisvieraiden nähtävänä.

  Kun sitten surijat kysyvät syytä moiseen, määräsi hän heille vastatatavaksi: "Kukaan meistä ei voi viedä maailmasta lähtiessään mitään mukanaan! "

- - -

Luemme kolmanneksi apostoli Paavalin vakavan varoituksen samasta henkivallasta hieman eri muodossa: 2. Tess. 2:7-12


>>7. Laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa, kunhan vain poistuu tieltä se, joka sitä on vielä pidättämässä. 8. Silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Adonai Yeshua on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa kirkkaudella.

9. Tuon laittoman tuleminen tapahtuu Saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla tunnusteoin ja ihmein, 10. ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, koska he eivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen voidakseen pelastua.

11. Siksi Elohim lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheeseen, 12.  jotta kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuuteen, vaan ovat mieltyneet vääryyteen.<<

  Tuo Uuden Liiton kohta on kenties ajankohtaisempi kuin osaamme arvatakaan(?) Koskaan aiemmin ei ole maailmassa ollut ihmisille tarjolla niin monenlaisia ja kavalia vääryyden viettelyksiä kuin nykyisin. Kaiken lisäksi niitä luodaan ikään kuin tyhjästä alati lisää, sillä Paholaisella on kiire yrittää eksyttää niin monta kuin mahdollista! 

  Eikä siinä vielä kaikki, vaan nykyinen materialistinen, haureellinen ja perverssi henkivalta on tunkeutunut etenkin länsimaisten yhteiskuntien kaikkiin kerroksiin ja kaikissa valtamedioissa ihmisiä maanitellaan ja rohkaistaan "tulemaan rohkeasti ulos kaapista" ja harjoittamaan julkisesti kaikenlaista moraalittomuutta ja iljettävyyttä!

- - -

Lopuksi kolme hyvää aiheeseen liittyvää laulua:

Kasta mua Hengellä helluntain...
https://www.youtube.com/watch?v=EB2aQArAC-I

Aamuruskon siivin...
https://www.youtube.com/watch?v=s3kUpoEMxIE


Sama voima on Herran...
https://www.youtube.com/watch?v=KqfDoULBVDw

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti