lauantai 25. maaliskuuta 2017

Osa 48: Vaimon alamaisuus aviomiehelleen UT:n mukaan

Sain äsken fb:ssa seuraavan kysymyksen: 

Mitä tulee siihen, että jokainen mies on naisen pää, niin Leif, voisitko kertoa miten sinä määrittelet naisen "alamaisuuden" mieheensä nähden?


Kommenttini: Kyseessä oleva jae löytyy täältä: Ef. 5:24

>>Mutta niin kuin seurakunta on Messiaalle alamainen, niin olkoot vaimotkin miehilleen kaikessa alamaiset.<<

Kristittynä pyrin kaikessa pitäytymään ensisijaisesti Raamatun opetuksiin, vaikka vanhana poikamiehenä olen tietenkin expertti kaikissa avioliittoon liittyvissä ongelmissa ;) Tuo pieni kevennys piristänee muutoin niin kovin vakavaa ja tätä toistuvasti laiminlyötyä aihetta...

Tässä alla pari kuvaa, joista ensimmäinen riitelevästä perheestä ja toinen rakastavasta perheestä: 

Taustaa myöhemmin esittämälleni näkemykselle 

Yehowah Elohim loi ensin Aadamin omaksi kuvakseen. Kun Aadam oli yksinäinen, eikä kehitysasteensa vuoksi kokenut riittävää ystävyyttä Luojansa yhteydestä ollakseen onnellinen, niin Yehowah loi hänelle Eevan avuksi rakkauden kohteeksi.

Eeva luotiin 'heikommaksi astiaksi' mieheensä verraten, kuten kaikki hänen naispuoliset jälkeläisensä. Erityispiirteenä naisia ohjaa miehiä enemmän tunneäly, aistillisuus ja ihastuminen esim. muotiin, ulkonaisiin seikkoihin jne. Siksi Eeva lankesi ottamaan kielletyn puun hedelmän. 


UT:n mukaan käärme ei pettänyt Aadamia*), mutta koska Aadam rakasti vaimoaan jopa enemmän kuin Luojaansa, niin hän salli tietoisesti Eevan pettää itseään, ettei joutuisi eroon hänestä.

*) 1. Tim. 2:13-14
>>13 Sillä Aadam luotiin ensin, sitten Eeva; 14 eikä Aadamia petetty, vaan nainen petettiin ja joutui rikkomukseen.<<

Mielestäni Aadamin syntiinlankeemus oli erityisen karvas pala Luojalle siksi, että tämä rakasti enemmän vaimoaan kuin Luojaansa! Aadam siis rakasti enemmän luotua kuin Luojaa! Aadam teki mielestäni tässä kohden jopa suuremman synnin kuin Eeva.

Toisaalta jos Eeva ei olisi ottanut kielletyn puun hedelmää ja ojentanut sitä myös Aadamille, ei Aadam olisi langennut. Siis Eeva ei olisi silloin langettanut Aadamia.

Nähdäkseni juuri tästä johtuen nainen sai aiheuttamansa syntiinlankeemuksen vuoksi - henkisen kuolemisen lisäksi - paljon miestään ankaramman rangaistuksen synnytystuskien muodossa
.


Sitten siirryn vähitellen perusteluuni

Koska nimenomaan Eevan syntiinlankeemus toi mukanaan maailmaan kaiken sen pohjattoman hädän ja tuskan, mitä emme kykene edes täysin käsittämään, niin siksi naisen tulee olla kaikessa alamainen aviomiehelleen. UT:n mukaan:
"Mies rakastakoon vaimoaan ja vaimo kunnioittakoon miestään!" Ef. 5:33

>>Mutta myös teistä (aviomiehistä) kukin kohdaltaan rakastakoon vaimoaan niin kuin itseään; mutta vaimo kunnioittakoon miestään.<<


Alamaisuuden merkitys ja siunaus

Alamaisuus merkitsee sitä, että kiistanalaisissa asioissa aviomiehen mielipide aina ratkaisee, vaikka se olisi väärä. Silloinkin sillä on Korkeimman siunaus, koska Hän kykenee kääntämään jopa täysin väärän päätöksen molemmille siunaukseksi ja myös tekee niin, jos vaimon asenne on oikea aviomiestään ja Luojaansa kohtaan!

Luin kerran erään kirjoituksen, jossa kristitty nainen oli saanut korkeimman mahdollisen akateemisen koulutuksen taloudenhoitoalalta, eikä hänen miehensä hallinnut tätä alaa lainkaan. Jostain merkillisestä syystä johtuen heidän talousasiansa eivät menestyneet lainkaan(?)

Kun vaimo lopulta luovutti ja päätti UT:n opetuksen mukaisesti antaa miehensä päättää myös kaikista perheen talousasioista, tuli heidän osakseen heti ennen kokematon taloudellinen menestys ja hengellinen siunaus!


Artikkelin lähdettä en enää muista, mutta koin Hengessäni opetuksen olevan täyttä totta!

Vanhan Liiton naisista Aabrahamin vaimo Saara on asetettu esikuvaksi kaikille Uuden Liiton naisille juuri siksi, että hän kutsui Aabrahamia herrakseen ja Saara oli kaikessa kuuliainen Aabrahamille yhtä ainoaa poikkeusta lukuun ottamatta. Se koski Aabrahamin esikoispoika Ismaelin karkotusta perheyhteydestä ja Iisakin esikoisoikeutta. Siitä päätti Yehowah itse ja hänen päätöksensä oli täysin sopusoinnussa Saaran mielipiteen kanssa. (1. Ms. 21:9-13 ja 1. Piet. 3:2-6)

Uskon monen lukijan kokeneen jo lapsena, mihin johtaa se, jos isä ja äiti kamppailee kotona herruudesta ja määräysvallasta. Sellaiselta taistelutantereelta on rakkaus, ilo, rauha ja onni tipotiessään! Nykyinen feministisyyden nousu arvoon arvaamattomaan on ollut katastrofi etenkin pienille lapsille, jotka parhaiten pääsevät kehittymään UT:n arvopohjan mukaisessa kristillisen rakkauden täyttämässä perheyhteydessä! 


Loppulause

Tämä on vain kristityille aviopareille annettu yleisohje, jossa ei huomioida niitä erityistapauksia, joissa mies tai nainen on kelvoton avioon, tai jompikumpi on luopunut uskostaan ja muuttunut väkivaltaiseksi jne. En jatka tutkistelua erityistapauksista, sillä niitä on enemmän kuin harmaita hiuksia päässäni.  

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti