lauantai 27. heinäkuuta 2013

Osa 31: Raamattu on paras Lakikirja!


Esipuhe

Suomen evankelisluterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen tuli 25.7. julkisuuteen väittäen, ettei Raamattu ole lakikirja. Samassa Ylen haastattelussa hän sanoi, ettei Raamattua tule pitää ikään kuin ohjekirjana, josta poimitaan ohjeita elämään ja hän toivoi, että ihmiset kirkosta eroamisen sijaan yrittäisivät aktiivisesti muuttaa kirkkoa(?) Voi, voi sentäs! Mitenköhän kauas apostolisista opetuksista hän toivoo sitä vielä muutettavan, sillä jo nyt se edustaa paljolti eri uskontoa kuin alkuperäinen Apostolinen Kristinusko?

No, Krislam-projektihan on kuulemma ollut vireillä :) Siinä ev.lut.kirkon johdon pyrkimyksenä on yhdistää Kristinusko ja Islam yhdeksi uskonnoksi! Vakaumuksellisena Apostolisena Kristittynä olen ehdottoman varma siitä, ettei se voi onnistua, eikä tule koskaan onnistumaankaan ilman, että jommankumman uskonnon pääopinkappaleista luovutaan! Koraanin opetusten mukaan Allah-Jumalalla EI OLE POIKAA*), mutta Kristinuskossa opetus on juuri päinvastaista! Siinä on keskiössä YHWH Elohimin Poika Yeshua HaMashiach, joka ristillenaulittiin ja Hän otti pois maailman synnin silloin, kun Hän kuoli ristille. Hänet haudattiin ja Hän nousi kolmen päivän perästä kuolleista! Koraanin mukaan Yeshua EI KUOLLUT RISTILLÄ, vaan se vain näytti siltä**)! En onneksi ole opiskellut teologisessa instituutissa tuntiakaan, vaan olen sen sijaan lukenut Raamattua eri kielillä ja havainnut sen muun arvokkaan sisältönsä lisäksi maailman parhaaksi lakikirjaksi!
*) Suurat: 4:169, 6:100, 9:36, 21:26, 43:81 ja 112:3
**) Suura 4:156
Kommentoin tässä tutkielmassani lähemmin vain K. Mäkisen väitettä, jonka mukaan Raamattu ei olisi Lakikirja.

Raamatussa esitettyjä lakeja

Löydämme Raamatusta, ihan sen alusta alkaen lukemalla, useita eri lakeja.
a) Löydämme sieltä jo Eedenin ajoilta ensimmäisen kiellon eli käskyn olla kuuliainen Luojaa kohtaan ja samalla Hän kertoi, mikä rangaistus kiellon rikkomisesta olisi seurauksena. Luemme jakeet 1. Moos. 2:16-17. 16. Ja YHWH Elohim käski ihmistä sanoen: "Syö vapaasti kaikista muista paratiisin puista, 17. mutta hyvän- ja pahantiedon puusta älä syö, sillä sinä päivänä, jona sinä siitä syöt, pitää sinun kuolemalla kuoleman". // Tiedämme mitä tapahtui Eedenissä ja syyn siihen, miksi me sen seurauksena elämme tässä YHWH:n kiroamassa maailmassa!
b) Patriarkka Nooan ajalta löydämme seuraavat Luojan sanelemat lait: 1. Moos. 9:3-4. 3. Kaikki, mikä liikkuu ja elää, olkoon teille ravinnoksi; niin kuin minä olen antanut teille viheriäiset kasvit, niin minä annan teille myös tämän kaiken. 4. Älkää vain syökö lihaa, jossa sen sielu, sen veri, vielä on. 
c) Myös luonnonlait löydämme Raamatusta monesta eri kohden. Tässä eräs kohta: 1. Moos. 8: 
d) Taivaan lait! Luemme niistä jakeen: Job 38:33 Tunnetko taivaan lait, tahi sinäkö säädät, miten se maata vallitsee?

e) Mooseksen Laki löytyy Raamatusta. Se on ollut perustana koko länsimaailman lainsäädännölle!
Valitettavasti siitä on vähä vähältä luovuttu ja siksi väkivalta on lisääntynyt niin, ettei enää nainen voi liikkua yksin Suomenkaan kaupungeissa iltamyöhään ilman pelkoa, että joku käy kimppuun ja raiskaa, koska raiskauksesta ei rikollinen saa kuin nimellisen rangaistuksen! Nuo 10 käskyä ovat paras elämänohje jokaiselle Suomessakin, mutta mitä tulee lapsille kohdistettuun käskyyn ”Kunnioita isääsi ja äitiäsi, että menestyisit ja kauan eläisit maan päällä!” ei tästä käskystä piitata, koska Suomen Laki kieltää lasten kurittamisen kokonaan! Tuon kiellon seuraukset näkyvät: Kurittomat alaikäiset saavat ’lainata’ muiden omaisuutta, kuten autoja parhaimmillaan kymmeniäkin kertoja ilman mitään rangaistusta! Kyseistä lainaamista nimitetään ’luvattomaksi käyttöönotoksi’. Mooseksen Lain mukaan kyseessä on käskyn ”Älä varasta!” selvä rikkominen. Mooseksen Lain ensimmäisen käskyn noudattaminen auttaisi valtavasti suomalaisia, mutta sitä rikotaan surutta, koska ihmiset palvelevat epäjumala Mammonaa päivin ja öin!
f) Synnin ja kuoleman Laki. Room. 7:7-14. Room. 7:7-14. Mooseksen Laki osoittaa jokaisen ihmisen kyvyttömyyden noudattaa sitä. Tuon lain perimmäisenä tarkoituksena onkin herättää meissä synnintunto ja johdattaa meidät syntisinä ihmisinä Vapahtajamme HaMashiach Yeshuan luo armahdettaviksi ja pelastettaviksi, sillä Yeshua HaMashiach täytti Mooseksen Lain vanhurskauden meidän puolestamme kuollessaan synnittömänä ja virheettömänä YHWH Elohimin uhrikaritsana meidän ja koko maailman syntien tähden.
g) Omantunnon laki. Room. 2:14-16. Pakanat, joilla ei Mooseksen Lakia ole, osoittavat, että Lain käskyt ovat kirjoitetut heidän sydämiinsä, koska he luonnostansa pyrkivät noudattamaan niitä.

h) Elämän Hengen Laki HaMashiach Yeshuassa! Tämän Lain löydämme Uuden Liiton Kirjoituksista. Luemme jakeet: Room. 8:1-4 (lue myös jakeet 5-11!) 1. Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka HaMashiach Yeshuassa ovat. 2. Sillä elämän hengen laki HaMashiach Yeshuassa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista. 3. Sillä mikä laille oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Elohim teki, lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa,  4. että lain vanhurskaus täytettäisiin meissä, jotka emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen.

Loppulause

Löysin siis Raamatusta ihan extempore peräti kahdeksan eri lakia! Siellä on niitä enemmänkin, kuten ”Temppelilaki” (Hes. 43:12) ja ”Kylvämisen ja niittämisen laki” (Gal. 6:7). Raamattu on hyvin monipuolinen ja yksityiskohtainen Lakikirja! Raamattu on toki paljon muutakin! Siinä on kertomus maailman luomisesta, selkeitä elämänohjeita, historiallisia kertomuksia kansojen muinaisista ja tulevista kohtaloista ja pelastussuunnitelma YHWH:n valituille. Siinä kerrotaan ihmisen elämän perimmäinen tarkoitus. Tärkeintä siinä on kutsu sovintoon Luojamme kanssa ja johdatus ikuisen elämän Tielle!

4 kommenttia:

 1. Pitää tähän alkuun kysyä, mitä todisteita sinulla henkilökohtaisesti on Jumalan olemassaolosta? Mikä saa sinut uskomaan näihin kertomuksiin? Minunlaiseni uskomaton kun pitää raamattua vain taikauskoisten erehtyväisten ihmisten satukirjana. Kaikeen muuhun, mikä liittyy tässä maailmassa olemassa olevaan, vaadin eriasteisia todisteita, sokea usko kun on mielestäni parhaimmassa tapauksessa vain naivia tietämättömyyttä ja pahimassa tuhoisaa, vahingollista todellisuudenpakoa. Onko sillä, mikä oikeasti on totta kaikille, väliä, vai onko tärkeämpää elää omassa hyvältä tuntuvassa illuusioiden pumpulissa?

  VastaaPoista
 2. Kiitos palautteesta, Roy!

  Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että ei ole viisasta uskoa mihinkään sellaiseen, mistä ei ole saanut tai mistä ei voi saada todistetta/todisteita henkilökohtaisesti ja sen/niiden myötä sisäistä varmuutta asian/uskon kohteen todenperäisyydestä ja luotettavuudesta!

  Minulla on niin monta henkilökohtaisesti saatua todistetta Raamatun ilmoittaman YHWH Elohimin ja tämän Pojan, Yeshua HaMashiach'n olemassaolosta, että niistä riittää vaikka muille jakaa. Noita todisteita olen saanut ihan 4-vuotiaasta alkaen ja useimmat suurimmista todisteista sain vuoden 1972 aikana. Siksi olen kirjoittanut erillisen blogin muutamista suurimmista kokemuksistani ja voit lukea niistä täältä:

  a) http://toteutuneita.blogspot.fi/2012/11/osa-7-muita-ihmeita-syksylla-1972.html
  b) http://toteutuneita.blogspot.fi/2012/12/osa-8-lisaa-ihmeita-kesalla-1972.html
  c) http://toteutuneita.blogspot.fi/2012/12/osa-9-suuria-ihmeita-syksylla-1972.html
  d) http://toteutuneita.blogspot.fi/2012/12/osa-10-ihmeita-loppuvuonna-1972.html

  Mainittakoon kuitenkin se, että uskoin Yeshuaan Korkeimman Poikana jo 3-vuotiaana lapsena äitini opetettua minulle Hänestä. Sain ensimmäisen konkreettisen rukousvastauksen 5-vuotiaana, rukoukseen jonka olin muilta salaa rukoillut 4,5-vuotiaana ja olen kirjoittanut siitä seuraavassa kirjoituksessani:
  http://toteutuneita.blogspot.fi/2012/11/osa-1-mieluisia-raamatunkohtia.html

  Ensi kertaa kuulin Luojani äänen 'hengen korvilla' ollessani 12-vuotiaana yksin kotona. Uskoin Yeshuaan siksi, että koin ennen kaikkea Hänen opetuksensa jumalallisina ja parhaina mahdollisina. Sen perusteella tein järjellisen ja lopullisen uskonratkaisuni 12-vuotiaana, josta voit lukea lähemmin seuraavasta kirjoituksestani:
  http://toteutuneita.blogspot.fi/2012/11/osa-2-lupaus-yehowaa-odottaville.html

  Annoin sulle nyt melko paljon luettavaa, mutta lue silti nuo artikkelit ihan rauhassa ja ajan kanssa, niin saat kokonaiskuvan siitä, miksi uskon Raamattuun ja pidän sitä ainoana ovena ulos tästä turmeltuneesta maailmasta, toiseen todellisempaan ja paljon tätä parempaan ja ikuiseen hengelliseen ulottuvuuteen!

  Siunausta etsintääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtaan kaiken tämän olemassaolon ihmisenä, osana luontoa. Saan eettiset arvoni ja moraalisen kompassini minua ympäröivältä yhteisöltä, kanssaihmisiltäni. Yhteinen päämäärä meillä ihmisillä kaikkialla tällä sinisellä pallollamme vaikuttaa olevan kärsimyksen minimoiminen ja hyvinvoinnin sekä selviytymisen edistäminen.
   Toimin yhteiskunnassa rakentavana osana ja pyrin noudattamaan sen sääntöjä, jotka me kaikki olemme yhteisesti todenneet hyvinvointiamme edesauttaviksi.

   Vastasit, että uskot, koska olet saanut henkilökohtaisen varmistuksen jumalalta ja koet että olet todistanut ihmeitä. Oletan, että elät tasapainoista elämää ja pyrit kohtelemaan läheisiäsi rakastavasti ja oikeudenmukaisesti, sekä haluat edistää heidän hyvinvointiaan jumalan lakien kautta tai niiden mukaan.

   Itse koen olevani vaatimattomasti oikeudenmukainen, rakastava, empaattinen ihminen. Yritän kohdella tuntemattomia, niin kuin läheisiänikin hyväksyvästi ja ymmärtävästi. Yritän auttaa heitä tavoilla ja toimilla kun siihen kykenen. Teen tämän kaiken kuitenkin ilman uskoa. Ilman Jumalaa tai hänen lakiaan.

   Minä, monien kaltaisteni ateistien ja uskonnottomien tavoin pystyn ja haluan elää tuottavaa ja hyvinvoipaa elämää, kohtelemaan ympäröivää luontoa ja kanssaihmisiäni vakailla moraalisilla ja eettisillä arvoilla, sen rajallisen ajan kun olen tässä tiedostavassa tilassa. Ilman että tarvitsen, ilman että etsin mitään jumalan lakeja, ihmeitä tai taikauskoa.

   Kysyisinkin, mihin mielestäsi tarvitsemme Jumalaa? Jos ei ole viisasta uskoa ilman, kuten sanoit, että vakuuttuu henkilökohtaisten kokemusten kautta. Miksi julistaa muille tästä jumalasta, niille jotka eivät ole vaikkuttuneet sinun kokemistasi ”ihmeistä” tai äänten kuulemisesta. Miksi käyttää tämä rajallinen ihmisikä tällä planeetalla, sellaisen asian julistamiseen, joka kaiken tämän valossa näyttää turhalta, merkityksettömältä ajan tuhlaamiselta?

   En henkilökohtaisesti kuule jumalolentojen tai heidän jälkeläistensä ääntä korvilla tai sydämellä, en täten voi saada subjektiivisia todisteita niiden olemassaolosta. Muut todistelut jätän huomioitta, kunnes ne voidaan todeta objektiivisesti historiallisiksi faktoiksi, tai nykytieteen valossa edes todennäköisiksi. En voi todistaa, ettei Jumalaa ole olemassa, mutta Jumalan olemassaolon todistaminen onkin siihen uskovan tehtävä. Tällä hetkellä ei ole tarpeeksi todisteita uskoakseni. Pysyn avoimena uusille todisteille ja valmis muuttamaan mielipidettäni, mutta toistaiseksi näin ei ole tapahtunut. Olen siis agnostinen ateisti.

   Koska en usko, olenko mielestäsi tuomittu näiden olentojen toimesta ikuiseen kidutukseen? Jos olen avoin, eikä Jumala vaan ”tule” sydämeeni, mitä jos kuitenkin yritän vain väkisin uskoa ja ottaa esimerkiksi Jeesuksen elämääni, eikö kaikkitietävä jumala näkisi tämän teeskentelyn läpi ja tuomitsisi minut siitäkin helvettiin? Miten kaikkirakastava jumala voisi tehdä niin? Eihän jumala olisi kaikkirakastava silloin? Vaatia kidutuksen uhalla minua uskomaan häneen? Vaikuttaa sadistiselta diktaattorilta?

   Poista
  2. Shalom Roy!

   >mihin mielestäsi tarvitsemme Jumalaa?<

   Tarvitsemme Häntä eheytyäksemme ja päästäksemme siihen olotilaan, jossa esivanhempamme Aadam ja Eeva olivat paratiisissa ennen syntiinlankeemustaan. Se olotila oli silloin todellinen ja meillekin on yhä mahdollista saada tietoinen yhteys Luojamme kanssa ja kyky kommunikoida ajatuksen tasolla Hänen kanssaan ilman pelkoa ja vihaa tulla häädetyiksi Hänen yhteydestään.

   Me olemme kuin kukka kedolla, joka tarvitsee elääkseen vettä, ravintoa ja auringon UV-säteilyä sekä lämpöä. Samoin meidän sielumme tarvitsee elämän vettä, Luojan ikuista Sanaa, Hänen kirkkautensa läsnäoloa ja rakkauttaan voidakseen - ei ainoastaan olla olemassa, vaan - elää ja olla onnellinen.

   >Jos ei ole viisasta uskoa ilman, kuten sanoit, että vakuuttuu henkilökohtaisten kokemusten kautta. Miksi julistaa muille tästä jumalasta, niille jotka eivät ole vaikkuttuneet sinun kokemistasi ”ihmeistä” tai äänten kuulemisesta. Miksi käyttää tämä rajallinen ihmisikä tällä planeetalla, sellaisen asian julistamiseen, joka kaiken tämän valossa näyttää turhalta, merkityksettömältä ajan tuhlaamiselta?<

   Siinä tapauksessa ei ole viisasta VIELÄ uskoa, eikä Luojamme sitä meiltä vaadikaan, jos emme ole tulleet vakuuttuneiksi Hänen olemassaolostaan ja siitä millainen Hän luonteeltaan on.

   Toisaalta meitä velvoitetaan etsimään todellista elämän tarkoitusta ja ottamaan kantaa, että miten me suhtaudumme siihen, että Raamatun opetuksen mukaan Luojamme teki niin käsittämättömän teon, että uhrasi oman Poikansa meidän syntiemme vuoksi? Uhrauksen syyksi on ilmoitettu Hänen rakkautensa meitä kohtaan ja on kerrottu, että ainoa mahdollisuutemme pelastua takaisin Hänen yhteyteensä on hyväksyä tuo uhri sielumme ostohinnaksi, uskoa sydämessämme, että Luoja herätti Poikansa kuolleista ja tunnustaa tämä Herraksemme myös ihmisten edessä.

   Samasta uhrista oli kirjoitettu Raamattuun, Jesajan kirjaan yksityiskohtaisesti jo noin 700 vuotta ennen, kuin tuo uhraus Golgatan ristillä tapahtui: Jes. luku 53.

   Lopuksi tahdon kertoa sinulle sen, että myös sinä tulet saamaan subjektiivisen eli henkilökohtaisen todistuksen Raamatun innoittajasta eli Luojastasi JO TÄÄLLÄ MAAN PÄÄLLÄ ELÄESSÄSI, jos uskot Häneen rakkauden lähteenä eli uskot Golgatan ristin sanoman pelastavaan voimaan myös omalla kohdallasi.

   Mitä tulee kysymykseesi Helvettiin joutumisesta, niin esitän vastakysymyksen:

   Jos joutuisit vaeltamaan korkealla vuoristossa ja sinua varoitettaisiin menemästä äkkijyrkän kuilun reunalle, ettet tippuisi rotkoon, niin ottaisitko varoituksesta vaarin? - Uskon että ottaisit.

   Miksi sitten et tekisi kaikkea mahdollista sen hyväksi, että pääsisit Luojasi yhteyteen ikuisiksi ajoiksi, ettei sinun tarvitsisi joutua ikuisiksi ajoiksi Hänestä eroon, mikä merkitsee joutumista paikkaan nimeltä Helvetti?

   Siunausta sulle etsintääsi, sillä "jokainen vilpittömällä sydämellä etsivä löytää totuuden!" Rukoilen puolestasi.

   Ps. Olisi mielenkiintoista ja hyödyllistä keskustella ihan kasvotusten kanssasi. Asun Turussa ja käyn toisinaan Hesassa. Missä sinä asut?

   Poista