tiistai 20. maaliskuuta 2012

Osa 8: Vainojen tarkoitus

Mitä tarkoitetaan vainoilla, jotka kohtaavat 
kaikkia Korkeimman pyhiä?

Niillä tarkoitetaan tavanomaista paljon ankarampia tuskia ja ahdistuksia, joita me Adonai Yeshuan seuraajat saamme osaksemme täällä maan päällä. Ne aiheutuvat siitä, että tämän maailman ruhtinas eli paholainen mobilisoi kaikki pimeyden henkiolentonsa ja langettamansa enkelit sekä hänen henkensä johdossa olevat ihmiset ja kansojen laumat toimimaan meitä vastaan monin eri tavoin.

Tiedämme, että esim. Kiinassa ja etenkin P-Koreassa kaikki kristityt ovat hyvin brutaalin vainon kohteena ja jos joku heistä rohkenee saarnata avoimesti suurta pelastuksen ilosanomaa kanssaihmisilleen, niin hän joutuu muille varoittavana esimerkkinä hyvin pian kidutettavaksi ja sen jälkeen surmattavaksi mitä raaimmalla tavalla! Samaa menetelmää paholainen joukkioineen käyttää myös muslimimaissa.

Voidaan sanoa, että karkeasti arvioiden tuollaisten vainojen kohdealueita ovat tällä hetkellä lähinnä Etelä- ja Keski-Aasia, Lähi-Itä ja Pohjois-Afrikka. Niissä asuu noin 2/3 koko ihmiskunnasta.

Vaino on vielä toistaiseksi ollut erilaista luopiokristityissä länsimaissa. Täällä aidot Yeshuan seuraajat leimataan typeryksiksi ja kaikenlaisen edistyksen jarruiksi. Edistyksenä pidetään esim. homoutta, lesboutta, sukupuolineutraalia avioliittoa ja kaikenlaisen luonnottoman seksin harjoittamista, mikä Raamatussa selkeästi perustellen tuomitaan samoista syistä johtuen, miksi Korkein muinoin poltti silmänräpäyksessä Sodoman ja Gomorran kaksoiskaupungit tulella ja tulikivellä, jota Hän antoi sataa heidän päälleen taivaasta. Länsimaissa oleva luopumus on syventynyt nopeasti aivan viime vuosina, kun TV:ssä on esitetty tosi-TV:n muodossa aitoa seksiä sukupuoliyhdyntöineen kaikelle kansalle! Pahinta siinä on, että pienten ja vielä herkässä kehitysvaiheessa olevien lasten sielu saastutetaan tuollaisilla ohjelmilla, joita lasten vanhemmat eivät pysty, kykene tai edes viitsi estää pääsemästä lastensa silmien eteen.


Myös juutalaisia vainotaan 

Korkeimman Vanhan Liiton kansaa juutalaisia/israelilaisia on vainottu jo tuhansien vuosien ajan ja heitä kohtaava vaino tulee saavuttamaan huippunsa vain vähän ennen Vapahtajamme saapumista maan päälle pelastamaan heidät muutoin varmalta tuholta. Heitä vainotaan kansana siksi, että vain heidän keskuudestaan Korkein valitsi neitsyen, jonka kohtuun Hän loi pyhän siemenen, josta kehittyi koko ihmiskunnan Pelastaja: Adonai Yeshua, joka kukisti kaiken perkeleen ja kuoleman vallan ikuisiin ihmissieluihin nähden! Golgatalla saavutettu voitto perkeleestä oli niin murskaava ja täydellinen, että perkele suuntaa kaikkein suurimman vihansa kaikkia juutalaisia/israelilaisia kohtaan kaikkialla maan päällä. Tästä syystä Daniel on kirjoittanut heitä varten useita lohdullisia jakeita, jopa kokonaisia lukuja, samoin monet muutkin Vanhan Liiton profeetat.


Miksi Korkein sallii vainojen kohdata valittujaan?

Tämä on todella vaikea kysymys ja vastatessani pysynkin visusti Raamatun antamissa perusteluissa. Raamatusta löydämme aivan poikkeuksellisen kirjan, Jobin kirjan, jossa pohditaan sitä, että miksi Korkein salli perkeleen kiusata vanhurskasta ja vaellukseltaan nuhteetonta Jobia niin perinpohjin, että tämä menetti ensin koko omaisuutensa ja kaikki lapsensa, sekä lopuksi häneen iskettiin hirvittävän kivuliaita märkiviä paiseita yltympäri, eikä Job saanut edes nukkua rauhassa, vaan perkele kiusasi häntä painajaisunien kautta, vaikka Job oli jo muutenkin säälimättömän tuskan alla. Korkein käänsi lopulta Jobin kohtalon ja siunasi tätä kaksin veroin enemmän kuin aiemmin. Hän oli jo aiemminkin ollut idän miehistä kaikkein rikkain ja mahtavin.

Olen näkevinäni selkeän syyn ahdistuksen välttämättömyyteen Jobin kirjan perusteella, mutta annan Uuden Liiton Kirjoitusten (ULK) pukea sen sanoiksi:

a) Hebr. 2:9-10 9. Mutta hänet, joka vähäksi aikaa oli tehty enkeleitä halvemmaksi, Yeshuan, me näemme hänen kuolemansa kärsimyksen tähden kirkkaudella ja kunnialla seppelöidyksi, että hän Elohimin armosta olisi kaikkien edestä joutunut maistamaan kuolemaa.
10. Sillä hänen, jonka tähden kaikki on ja jonka kautta kaikki on, sopi, saattaessaan paljon lapsia kirkkauteen, kärsimysten kautta tehdä heidän pelastuksensa päämies täydelliseksi.
- Luimme, että taivaan Isä, Elohim, näki hyväksi tehdä kärsimysten kautta Yeshuan meidän pelastuksemme päämies täydelliseksi

b) Lisäksi luemme ULK:sta, että meidät on kutsuttu seuraamaan Yeshuaa ja Yeshua sanoi meistä opetuslapsistaan: "Opetuslapselle riittää, että hänelle käy niinkuin hänen opettajalleen, ja palvelijalle, että hänelle käy niinkuin hänen isännälleen. Jos he perheenisäntää ovat sanoneet Beelsebuliksi, kuinka paljoa enemmän hänen perheväkeään!" (Matt. 10:25)
- Muistamme, miten Yeshualle lopulta maan päällä kävi: Häntä vainottiin, häväistiin, kidutettiin ja lopulta hänet naulittiin ristin puulle kärsimään senaikaisen kaikkein raa'immaksi ja kivuliaimmaksi tunnetun kuoleman. Yeshua joutui riippumaan kuusi (6) pitkää tuntia ristillä, kunnes hän lopulta menehtyi tuskiin ja verenvähyyteen. 

c) Pietarin opetuksen mukaan: 1. Piet. 4:1-3 1. Koska siis HaMashiach on kärsinyt lihassa, niin ottakaa tekin aseeksenne sama mieli - sillä joka lihassa kärsii, se lakkaa synnistä - 2. ettette enää eläisi tätä lihassa vielä elettävää aikaa ihmisten himojen mukaan, vaan Elohimin tahdon mukaan. 3. Riittäähän, että menneen ajan olette täyttäneet pakanain tahtoa vaeltaessanne irstaudessa, himoissa, juoppoudessa, mässäyksissä, juomingeissa ja kauheassa epäjumalain palvelemisessa.

- Huomaamme Pietarin opetuksesta, ettei lihassa kärsiminen ole suinkaan heikkouden osoittamista, vaan se on sama voimallinen ase, jonka avulla Adonai Yeshua kukisti perkeleen kaikkine joukkoineen! HalleluYah!


Voimmeko välttää uskonvainot?

Luemme suoran vastauksen ULK:sta: 2. Tim. 3:12 Ja kaikki, jotka tahtovat elää jumalisesti HaMashiach Yeshuassa, joutuvat vainottaviksi.
- Emme siis voi, jos tahdomme ja alamme aidosti seurata Adonai Yeshuaa opetuksessa ja elämäntavassa, mutta Adonai Yeshua sallii meille itse kullekin tarkoin yksilöllisesti mitaten vain sen verran vainoa, minkä voimme kestää ja Hän antaa meille siihen tarvittavan voiman. Vain sen kokemisen kautta pääsemme voitolle meissä lihan ja veren perintönä olevasta täysin turmeltuneesta vanhasta luonnostamme, jonka olemme luonnollisen syntymämme jäljiltä perineet. Siinä toteutuu myös Yeshuan lupaus meille kaikille Hän: (Joh. 8:36) Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todellisesti vapaiksi.


Miten tulee suhtautua uskonvainoihin?

Tehkäämme kuten paljon kärsinyt apostoli Paavali, jota kuvaannollisesti sanoen uitettiin lukuisia kertoja kölin alta ja käytettiin sylkykuppina ja kynnysmattona, oli rutinoitunut ruoskinnan kohde ja kerran hänet melkein onnistuttiin repimään kahtia. Hän sanoi näinkin runollisesti: (2. Kor. 4:16-18)
16. Sentähden me emme lannistu; vaan vaikka ulkonainen ihmisemme menehtyykin, niin sisällinen kuitenkin päivä päivältä uudistuu. 17. Sillä tämä hetkisen kestävä ja kevyt ahdistuksemme tuottaa meille iankaikkisen ja määrättömän kirkkauden, ylenpalttisesti, 18. meille, jotka emme katso näkyväisiä, vaan näkymättömiä; sillä näkyväiset ovat ajallisia, mutta näkymättömät iankaikkisia.
- Suurkiitos sulle Adonai Yeshua rakkaasta Paavalista ja hänen kauttaan saamistamme lohdutuksen sanoista! HalleluYah! Amen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti